Stadsarkitekt till Hjo kommun – trästaden vid Vättern

”Vi söker nu en kreativ och resultatinriktad stadsarkitekt med en drivande roll i den fortsatta utvecklingen av kommunens fysiska miljöer.

Som stadsarkitekt utvecklar du det offentliga rummet och livet mellan husen, samverkar och för dialog om gestaltning, arkitektur och kulturmiljöer med externa branschaktörer, övriga kommunala verksamheter och bolag.

Vi ser en engagerad och kommunikativ stadsarkitekt som skapar förutsättningar för goda möten mellan människor, och tryggt kan balansera det allmänna och det enskilda intresset. Som stadsarkitekt kommer du att representera Hjo i många sammanhang och i olika nätverk.

I Hjo kommun arbetar vi för att skapa en värdefull vardag för våra cirka 9 000 invånare. 1990 belönades Hjo stad med Europa Nostras hedersmedalj för det beaktansvärda bevarandet av den samlade trästaden Hjo, vilket inneburit ett bibehållande av dess särprägel och charm. Trästadsmiljön och den anrika stadsparken längs Vätterns strand gör Hjo kommun till en attraktiv plats året runt. Sommartid myllrar staden av besökare som njuter av glass, den charmiga stadskärnan och närheten till vattnet.”

Välkommen till Solum Search för att höra mer om rekryteringen!

Sista ansökningsdag: 2022-09-28